SALVO, ANDREA
SALVO, ANDREA
DIPARTIMENTO DI CHIMICA E TECNOLOGIE DEL FARMACO
15th Euro Fed Lipid Congress 27-30 August 2017- Uppsala- Swden " Oil, Fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life
2017 Albergamo, Ambrogina; Salvo, Andrea; Rotondo, Archimede; LA TORRE, Giovanna Loredana; Cicero, Nicola; Donato, Domenico; Bartolomeo, Giovanni; Mangano, Valentina; Dugo, Giacomo
1H NMR spectrum of Interdonato lemon juice PGI by HR-MAS
2014 Cicero, Nicola; Mallamace, Domenico; Corsaro, Carmelo; Salvo, Andrea; Gioffrè, S. V.; Mottese, ANTONIO FRANCESCO; Somma, Roberta; Dugo, Giacomo
6. Lipidi
2019 Mulinacci, N.; Innocenti, M.; Cossignani, L.; Blasi, F.; Montesano, D.; Dugo, G.; Saitta, M.; Cicero, N.; Di Bella, G.; Mannina, L.; Sobolev, A. P.; Cesa, S.; Casini, A.; Ingallina, C.; Salvo, A.
7. Alimenti lipidici
2019 Mulinacci, N.; Innocenti, M.; Cossignani, L.; Blasi, F.; Montesano, D.; Dugo, G.; Saitta, M.; Cicero, N.; Di Bella, G.; Mannina, L.; Sobolev, A. P.; Cesa, S.; Casini, A.; Ingallina, C.; Salvo, A.
A fast and efficient ultrasound-assisted extraction of tocopherols in cow milk followed by hplc determination
2021 Rotondo, A.; La Torre, G. L.; Gervasi, T.; Di Matteo, G.; Spano, M.; Ingallina, C.; Salvo, A.
A multivariate statistical analysis coming from the NMR metabolic profile of cherry tomatoes (the Sicilian Pachino case)
2014 Mallamace, Domenico; Corsaro, Carmelo; SALVO, ANDREA; Cicero, Nicola; Macaluso, Andrea; Giangrosso, Giuseppe; Ferrantelli, Vincenzo; Dugo, Giacomo
A THOROUGH CHEMICAL INVESTIGATION ON Citrus limetta Risso FROM AEOLIAN ISLANDS (ITALY)
2017 Costa, Rosaria; Salvo, Andrea; Cicero, Nicola; Rotondo, Archimede; Dugo, Giacomo; Torre Giovanna Loredana, Bartolomeo G; Pellizzeri, V; Mangano, V.; Arrigo, S.; LA TORRE, Giovanna Loredana
Accumulation of PCBs, PAHs, plasticizers and inorganic elements in Hexanchus griseus from the strait of Messina (Central Mediterranean sea)
2020 Salvo, Andrea; La Torre, Giovanna Loredana; Rotondo, Archimede; Mangano, Valentina; Gervasi, Teresa; Gervasi, Claudio; Vadalà, Rossella; Bartolomeo, Giovanni; Iaria, Carmelo; Lanteri, Giovanni; Capparucci, Fabiano; Dugo, Giacomo
Administration of protein hydrolysates from anchovy (Engraulis encrasicolus) waste for twelve weeks decreases metabolic dysfunction‐associated fatty liver disease severity in ApoE–/–mice
2020 Abbate, J. M.; Macri, F.; Capparucci, F.; Iaria, C.; Briguglio, G.; Cicero, L.; Salvo, A.; Arfuso, F.; Ieni, A.; Piccione, G.; Lanteri, G.
Alimentazione e RMN un binomio vincente
2016 Salvo, A; Casale, K; Mangano, V; Testagrossa, B; Acri, G; Dugo, G
An in-depth study of the volatile variability of chinotto (Citrus myrtifolia Raf.) induced by the extraction procedure
2019 Salvo, Andrea; Costa, Rosaria; Albergamo, Ambrogina; Arrigo, Sara; Rotondo, Archimede; La Torre, Giovanna Loredana; Mangano, Valentina; Dugo, Giacomo
An in-depth study on the volatile variability of Chinotto (Citrus myrtifolia Raf.) induced by the extraction procedure
2018 Arrigo, Sara; Albergamo, Ambrogina; Salvo, Andrea; Rotondo, Archimede; Costa, Rosaria; Dugo, Giacomo; Marcello, Caratozzolo
Analisi della componente aldeidica di oli di oliva extra-vergini siciliani mediante DPFGSE-NMR
2010 Salvo, A.; Rotondo, A.; Rotondo, E.; Giuffrida, D.; Dugo G., Mo
Analisi della componente aldeidica di oli di oliva extra-vergini siciliani mediante DPFGSE-NMR
2011 Salvo, A.; Rotondo, A.; Giuffrida, D.; Rotondo, E.; Dugo G., Mo
Application of HPLC-MS with a C-30 reversed phase column for the separation and identification of carotenoid ester in Citrus juices
2008 Giuffrida, D.; Salvo, A.; Salvo, F.; Dugo, G.
Aspetti compositivi di campioni commerciali di origano (Origanum Vulgare)
2010 Cicero, N.; Tassone, G.; La Torre, G. L.; Ferrantelli, V.; Salvo, A.; Dugo, G. mo.
Aspetti compositivi di campioni di origano (Origanum Vulgare) commerciali
2011 Cicero, N.; Tassone, G.; La Torre, G. L.; Ferrantelli, V.; Salvo, A.; Dugo G., Mo
Assessment and monitoring of fish quality from a coastal ecosystem under high anthropic pressure: a case study in southern Italy
2020 Giovanna Loredana La Torre, ; Cicero, Nicola; Bartolomeo, Giovanni; Rando, Rossana; Vadalà, Rossella; Santini, Antonello; Durazzo, Alessandra; Lucarini, Massimo; Dugo, Giacomo; Salvo, Andrea
BIOGENIC AMINE PROFILES BY HPLC-MS IN DONKEY MILK
2009 LA TORRE, G. L.; LO TURCO, V.; Potortì, A. G.; Saitta, M.; Salvo, A.; Salvo, F.; DUGO G., Mo
Biological effects of astaxanthin on hepatopancreas with alcoholic damage: morphological evaluation
2012 Alesci, Alessio; Rita Lauriano, Eugenia; Silvestri, Giuseppa; Salvo, Andrea; Palombieri, Deborah; Zaccone, Daniele; Dugo, Giacomo; Pergolizzi, Simona
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
15th Euro Fed Lipid Congress 27-30 August 2017- Uppsala- Swden " Oil, Fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life | 2017 | Albergamo, Ambrogina; Salvo, Andrea; Rotondo, Archimede; LA TORRE, Giovanna Loredana; Cicero, Nicola; Donato, Domenico; Bartolomeo, Giovanni; Mangano, Valentina; Dugo, Giacomo | |
1H NMR spectrum of Interdonato lemon juice PGI by HR-MAS | 2014 | Cicero, Nicola; Mallamace, Domenico; Corsaro, Carmelo; Salvo, Andrea; Gioffrè, S. V.; Mottese, ANTONIO FRANCESCO; Somma, Roberta; Dugo, Giacomo | |
6. Lipidi | 2019 | Mulinacci, N.; Innocenti, M.; Cossignani, L.; Blasi, F.; Montesano, D.; Dugo, G.; Saitta, M.; Cicero, N.; Di Bella, G.; Mannina, L.; Sobolev, A. P.; Cesa, S.; Casini, A.; Ingallina, C.; Salvo, A. | |
7. Alimenti lipidici | 2019 | Mulinacci, N.; Innocenti, M.; Cossignani, L.; Blasi, F.; Montesano, D.; Dugo, G.; Saitta, M.; Cicero, N.; Di Bella, G.; Mannina, L.; Sobolev, A. P.; Cesa, S.; Casini, A.; Ingallina, C.; Salvo, A. | |
A fast and efficient ultrasound-assisted extraction of tocopherols in cow milk followed by hplc determination | 2021 | Rotondo, A.; La Torre, G. L.; Gervasi, T.; Di Matteo, G.; Spano, M.; Ingallina, C.; Salvo, A. | |
A multivariate statistical analysis coming from the NMR metabolic profile of cherry tomatoes (the Sicilian Pachino case) | 2014 | Mallamace, Domenico; Corsaro, Carmelo; SALVO, ANDREA; Cicero, Nicola; Macaluso, Andrea; Giangrosso, Giuseppe; Ferrantelli, Vincenzo; Dugo, Giacomo | |
A THOROUGH CHEMICAL INVESTIGATION ON Citrus limetta Risso FROM AEOLIAN ISLANDS (ITALY) | 2017 | Costa, Rosaria; Salvo, Andrea; Cicero, Nicola; Rotondo, Archimede; Dugo, Giacomo; Torre Giovanna Loredana, Bartolomeo G; Pellizzeri, V; Mangano, V.; Arrigo, S.; LA TORRE, Giovanna Loredana | |
Accumulation of PCBs, PAHs, plasticizers and inorganic elements in Hexanchus griseus from the strait of Messina (Central Mediterranean sea) | 2020 | Salvo, Andrea; La Torre, Giovanna Loredana; Rotondo, Archimede; Mangano, Valentina; Gervasi, Teresa; Gervasi, Claudio; Vadalà, Rossella; Bartolomeo, Giovanni; Iaria, Carmelo; Lanteri, Giovanni; Capparucci, Fabiano; Dugo, Giacomo | |
Administration of protein hydrolysates from anchovy (Engraulis encrasicolus) waste for twelve weeks decreases metabolic dysfunction‐associated fatty liver disease severity in ApoE–/–mice | 2020 | Abbate, J. M.; Macri, F.; Capparucci, F.; Iaria, C.; Briguglio, G.; Cicero, L.; Salvo, A.; Arfuso, F.; Ieni, A.; Piccione, G.; Lanteri, G. | |
Alimentazione e RMN un binomio vincente | 2016 | Salvo, A; Casale, K; Mangano, V; Testagrossa, B; Acri, G; Dugo, G | |
An in-depth study of the volatile variability of chinotto (Citrus myrtifolia Raf.) induced by the extraction procedure | 2019 | Salvo, Andrea; Costa, Rosaria; Albergamo, Ambrogina; Arrigo, Sara; Rotondo, Archimede; La Torre, Giovanna Loredana; Mangano, Valentina; Dugo, Giacomo | |
An in-depth study on the volatile variability of Chinotto (Citrus myrtifolia Raf.) induced by the extraction procedure | 2018 | Arrigo, Sara; Albergamo, Ambrogina; Salvo, Andrea; Rotondo, Archimede; Costa, Rosaria; Dugo, Giacomo; Marcello, Caratozzolo | |
Analisi della componente aldeidica di oli di oliva extra-vergini siciliani mediante DPFGSE-NMR | 2010 | Salvo, A.; Rotondo, A.; Rotondo, E.; Giuffrida, D.; Dugo G., Mo | |
Analisi della componente aldeidica di oli di oliva extra-vergini siciliani mediante DPFGSE-NMR | 2011 | Salvo, A.; Rotondo, A.; Giuffrida, D.; Rotondo, E.; Dugo G., Mo | |
Application of HPLC-MS with a C-30 reversed phase column for the separation and identification of carotenoid ester in Citrus juices | 2008 | Giuffrida, D.; Salvo, A.; Salvo, F.; Dugo, G. | |
Aspetti compositivi di campioni commerciali di origano (Origanum Vulgare) | 2010 | Cicero, N.; Tassone, G.; La Torre, G. L.; Ferrantelli, V.; Salvo, A.; Dugo, G. mo. | |
Aspetti compositivi di campioni di origano (Origanum Vulgare) commerciali | 2011 | Cicero, N.; Tassone, G.; La Torre, G. L.; Ferrantelli, V.; Salvo, A.; Dugo G., Mo | |
Assessment and monitoring of fish quality from a coastal ecosystem under high anthropic pressure: a case study in southern Italy | 2020 | Giovanna Loredana La Torre, ; Cicero, Nicola; Bartolomeo, Giovanni; Rando, Rossana; Vadalà, Rossella; Santini, Antonello; Durazzo, Alessandra; Lucarini, Massimo; Dugo, Giacomo; Salvo, Andrea | |
BIOGENIC AMINE PROFILES BY HPLC-MS IN DONKEY MILK | 2009 | LA TORRE, G. L.; LO TURCO, V.; Potortì, A. G.; Saitta, M.; Salvo, A.; Salvo, F.; DUGO G., Mo | |
Biological effects of astaxanthin on hepatopancreas with alcoholic damage: morphological evaluation | 2012 | Alesci, Alessio; Rita Lauriano, Eugenia; Silvestri, Giuseppa; Salvo, Andrea; Palombieri, Deborah; Zaccone, Daniele; Dugo, Giacomo; Pergolizzi, Simona |