MADDALONI, LUCIA
MADDALONI, LUCIA
A Comparison of the Mediterranean Diet and Current Food Patterns in Italy: A Life Cycle Thinking Approach for a Sustainable Consumption
2022 Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Ruggeri, Marco; Di Loreto, Maria Vittoria
A green chemistry case study. Sensor-based methods for bioactive compounds determination in food
2021 Rapa, Mattia; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina; Ruggieri, Roberto; D’Ascenzo, Fabrizio
Alimentazione nella ristorazione collettiva. Gestione, qualità e sicurezza
2021 dalla Torre, Grazia; Maddaloni, Lucia; Ruggieri, Roberto; Vinci, Giuliana
Alimentazione sostenibile - Sviluppo di un Ecoscore per la ristorazione collettiva
2024 Vinci, Giuliana; Gobbi, Laura; Billi, Andrea; Ruggeri, Marco; Savastano, Marco; Prencipe, Sabrina Antonia; Maddaloni, Lucia
Alimenti e bevande nervine: valorizzazione della filiera fair trade mediante un approccio integrato
2022 Maddaloni, Lucia
An electrochemical sensor for monitoring biogenic amines in anchovies as quality and safety index
2021 Maddaloni, L.; Grasso, S.; De Gara, L.; Pennazza, G.; Zompanti, A.; Rapa, M.; Ruggieri, R.; Vinci, G.; Santonico, M.
An Integrated Life Cycle Assessment of a Hemp-Based Craft Beer: A Case Study from Italy
2025 Ruggeri, Marco; Vinci, Giuliana; Savastano, Marco; Maddaloni, Lucia
An overview of life cycle assessment (LCA) in the coffee supply chain
2022 Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Ruggeri, Marco
Application of Life Cycle Assessment in Beer Production: Systematic Review
2024 D'Ascenzo, Fabrizio; Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Ruggeri, Marco; Savastano, Marco
Applicazione del Life Cycle Assessment nella produzione risicola
2021 Maddaloni, Lucia; Ruggeri, Marco; Vinci, Giuliana; Vieri, Simone
Atti del XXXII Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche
2025 D'Ascenzo, Fabrizio; Campana, Paola; Ruggeri, Marco; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Vinci, Giuliana
Bioactive compounds in different coffee beverages for quality and sustainability assessment
2023 Gobbi, Laura; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Vinci, Giuliana
Biogenic amines in alcohol-free beverages
2020 Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia
Cereali e Pseudocereali. Valore economico vs valore nutrizionale
2020 Maddaloni, Lucia; Ruggeri, Marco; Ruggieri, Roberto; Vinci, Giuliana
Cioccolato italiano. Principali indicatori di qualità e percezione dei consumatori
2020 Ruggieri, Roberto; D'Ascenzo, Fabrizio; Gobbi, Laura; Maddaloni, Lucia; Ruggeri, Marco; Vinci, Giuliana; Vieri, Simone
Environmental life cycle assessment of rice production in northern Italy: a case study from Vercelli
2022 Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Ruggeri, Marco; Vieri, Simone
Evaluation of biogenic amines, phenolic and antioxidant compounds in “Senatore Cappelli” durum wheat products
2022 Gobbi, Laura; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Vinci, Giuliana
Fast Determination of Biogenic Amines by the Application of Multiparametric Sensor for Food Quality
2021 Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Ruggeri, Marco
Green Technologies and LCA for the Analysis of Bioactive Compounds in Wheat Husk: An Integrated Study for Sustainability Assessment
2024 Prencipe, Sabrina Antonia; Maddaloni, Lucia; Masiello, Luca; Vinci, Giuliana
Integrated Study for the Shelf-life Evaluation in Food: Use of Spices, Herbs, and Bio-packaging
2022 Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Bernardo, Alessandro
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| A Comparison of the Mediterranean Diet and Current Food Patterns in Italy: A Life Cycle Thinking Approach for a Sustainable Consumption | 2022 | Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Ruggeri, Marco; Di Loreto, Maria Vittoria | |
| A green chemistry case study. Sensor-based methods for bioactive compounds determination in food | 2021 | Rapa, Mattia; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina; Ruggieri, Roberto; D’Ascenzo, Fabrizio | |
| Alimentazione nella ristorazione collettiva. Gestione, qualità e sicurezza | 2021 | dalla Torre, Grazia; Maddaloni, Lucia; Ruggieri, Roberto; Vinci, Giuliana | |
| Alimentazione sostenibile - Sviluppo di un Ecoscore per la ristorazione collettiva | 2024 | Vinci, Giuliana; Gobbi, Laura; Billi, Andrea; Ruggeri, Marco; Savastano, Marco; Prencipe, Sabrina Antonia; Maddaloni, Lucia | |
| Alimenti e bevande nervine: valorizzazione della filiera fair trade mediante un approccio integrato | 2022 | Maddaloni, Lucia | |
| An electrochemical sensor for monitoring biogenic amines in anchovies as quality and safety index | 2021 | Maddaloni, L.; Grasso, S.; De Gara, L.; Pennazza, G.; Zompanti, A.; Rapa, M.; Ruggieri, R.; Vinci, G.; Santonico, M. | |
| An Integrated Life Cycle Assessment of a Hemp-Based Craft Beer: A Case Study from Italy | 2025 | Ruggeri, Marco; Vinci, Giuliana; Savastano, Marco; Maddaloni, Lucia | |
| An overview of life cycle assessment (LCA) in the coffee supply chain | 2022 | Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Ruggeri, Marco | |
| Application of Life Cycle Assessment in Beer Production: Systematic Review | 2024 | D'Ascenzo, Fabrizio; Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Ruggeri, Marco; Savastano, Marco | |
| Applicazione del Life Cycle Assessment nella produzione risicola | 2021 | Maddaloni, Lucia; Ruggeri, Marco; Vinci, Giuliana; Vieri, Simone | |
| Atti del XXXII Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche | 2025 | D'Ascenzo, Fabrizio; Campana, Paola; Ruggeri, Marco; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Vinci, Giuliana | |
| Bioactive compounds in different coffee beverages for quality and sustainability assessment | 2023 | Gobbi, Laura; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Vinci, Giuliana | |
| Biogenic amines in alcohol-free beverages | 2020 | Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia | |
| Cereali e Pseudocereali. Valore economico vs valore nutrizionale | 2020 | Maddaloni, Lucia; Ruggeri, Marco; Ruggieri, Roberto; Vinci, Giuliana | |
| Cioccolato italiano. Principali indicatori di qualità e percezione dei consumatori | 2020 | Ruggieri, Roberto; D'Ascenzo, Fabrizio; Gobbi, Laura; Maddaloni, Lucia; Ruggeri, Marco; Vinci, Giuliana; Vieri, Simone | |
| Environmental life cycle assessment of rice production in northern Italy: a case study from Vercelli | 2022 | Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Ruggeri, Marco; Vieri, Simone | |
| Evaluation of biogenic amines, phenolic and antioxidant compounds in “Senatore Cappelli” durum wheat products | 2022 | Gobbi, Laura; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Vinci, Giuliana | |
| Fast Determination of Biogenic Amines by the Application of Multiparametric Sensor for Food Quality | 2021 | Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Ruggeri, Marco | |
| Green Technologies and LCA for the Analysis of Bioactive Compounds in Wheat Husk: An Integrated Study for Sustainability Assessment | 2024 | Prencipe, Sabrina Antonia; Maddaloni, Lucia; Masiello, Luca; Vinci, Giuliana | |
| Integrated Study for the Shelf-life Evaluation in Food: Use of Spices, Herbs, and Bio-packaging | 2022 | Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Bernardo, Alessandro |