GIRARDI, FABIO
GIRARDI, FABIO
DIPARTIMENTO DI INGEGNERIA CHIMICA, MATERIALI, AMBIENTE
Assessment of bioactive analytical fractions of destoned virgin olive oils from campania region
2012 Ranalli, Alfonso; Contento, Stefania; Marchegiani, Donato; Pardi, Diana; Girardi, Fabio; Pardi, Davide
Compositional traits of volatile and biophenol fractions in nonconventional virgin olive oils with enhanced functional properties
2009 Ranalli, Alfonso; Contento, Stefania; Girardi, Fabio; Desiderio Brullo, Marco; Micozzi, Alessandra; Fragassi, Alessandra; Costantino, Paola; D’Amico, Stefano; Perilli, Margherita
Effects of "genetic store" on the composition and typicality of extra-virgin olive oil: Traceability of new products
2008 Ranalli, Alfonso; Contento, Stefania; Marchegiani, Donato; Pardi, Diana.; Pardi, Davide; Girardi, Fabio
Effects of oxidative treatments on biomethane potential of solid olive residues
2022 Girardi, Fabio; Mascitti, Andrea; D'Alessandro, Nicola; Tonucci, Lucia; Augusto Marzo, Giuseppe; Remetti, Romolo
Evaluation of functional phytochemicals in destoned virgin olive oil
2009 Ranalli, Alfonso; Marchegiani, Donato; Pardi, Diana; Contento, Stefania; Pardi, Davide; Girardi, Fabio; Kotti, Faten
Evoluzione del profilo chimico e microbiologico di un cumulo di sansa stoccato all’aperto
2013 Simone, Nicola; Girardi, Fabio; Perri, Enzo; Lanza, Barbara; Muzzalupo, Innocenzo; T., Casacchia
Impact of Overlithiation and Al doping on the battery performance of Li-rich layered oxide materials
2022 Celeste, A.; Girardi, F.; Gigli, L.; Pellegrini, V.; Silvestri, L.; Brutti, S.
Improvement of biochemical methane potential (BMP) of olive residues using Fenton’s reagent
2022 Girardi, Fabio; D'Alessandro, Nicola; Remetti, Romolo; Augusto Marzo, Giuseppe
Improvements in the Use of Green Sulphur Bacteria for Hydrogen Sulphide Removal
2017 Lona, Luigia; Pignatelli, Vito; Girardi, Fabio; Petrucci, Elisabetta; Aliboni, Andrea; Corsaro, Natale; Felici, Claudio; De Luca, Elena
Innovazioni tecnologiche nella filiera olivicola-olearia per la produzione di oli funzionali di alta gamma ad elevato impatto bionutrizionale e salutistico
2011 Ranalli, Alfonso; Contento, Stefania; Girardi, Fabio; Micozzi, Alessandra
Innovazioni tecnologiche nella Filiera Olivicolo-Olearia per la Produzione di Oli Funzionali di Alta Gamma ad Elevato Impatto Bionutrizionale e Salutistico
2009 Ranalli, Alfonso; Contento, Stefania; Girardi, Fabio; Perilli, Margherita; Micozzi, Alessandra; D’Amico, Stefano
Lactic acid bacteria isolated from olive carposphere: technological characterization and potential use for phenol removal from olive mill wastewater
2011 Lanza, Barbara; Gabriella Di Serio, Maria; Russi, Francesca; Girardi, Fabio; Perri, Enzo
Level of nutraceutical phytochemicals in destoned virgin olive oils produced in Italy (Apulia Region).
2008 Ranalli, Alfonso; Contento, Stefania; Girardi, Fabio; Marchegiani, Donato; Nicolosi, Paola; Pardi, Davide
LEVELS OF PHENOL NUTRACEUTICS AND OTHER BIOACTIVE PHYTOMOLECULES IN NONCONVENTIONAL VIRGIN OLIVE OILS
2009 Ranalli, Alfonso; Girardi, Fabio; Contento, Stefania; Desiderio Brullo, Marco
Livello di phytochemicals nutraceutici in nuove varietà di oli vergini di oliva
2008 Ranalli, Alfonso; Marchegiani, Donato; Contento, Stefania; Girardi, Fabio; Nicolosi, Paola; Pardi, Davide
Metabolomic Study of New Virgin Olive Oil Types Produced by Emerging Technologies. A Focus on Biophenol and Volatile Metabolites
2009 Ranalli, A.; Contento, S.; Girardi, F.; D'Amico, S.; Desiderio Brullo, M.
Optimization of nutrients ratio in Hoagland solution to improve the capability of Rapeseed (Brassica napus L) to decontaminate water from pollution of radioactive cesium isotopes in hydroponic condition
2019 Girardi, Fabio; Letizia Cozzella, Maria; Ferri, Donatella; Cherubini, Nadia
Organic and Organic-Destoned Virgin Olive Oils: Ther Potential Protective Role Against Oxidative Stress and Dismetabolic Syndrome.
2009 Ranalli, A.; Girardi, F.; Contento, S.; Di Simone, G.; Desiderio Brullo, M.
Oxidative treatments of solid olive residues. Effects on phenolic and fatty acid fractions
2014 Girardi, F.; Cichelli, A.; Perri, E.; Basti, C.; D'Alessandro, N.
Pattern analitico e nutrizionale di oli tipici da nuovo germoplasma olivicolo
2009 Ranalli, Alfonso; Marchegiani, Donato; Contento, Stefania; Girardi, Fabio; Paola Nicolosi, Maria; Desiderio Brullo, Marco