Prencipe, Sabrina Antonia

Prencipe, Sabrina Antonia  

DIPARTIMENTO DI MANAGEMENT  

Mostra prodotti
Risultati 1 - 20 di 50 (tempo di esecuzione: 0.067 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A Comparison of the Mediterranean Diet and Current Food Patterns in Italy: A Life Cycle Thinking Approach for a Sustainable Consumption 2022 Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Ruggeri, Marco; Di Loreto, Maria Vittoria
A green chemistry case study. Sensor-based methods for bioactive compounds determination in food 2021 Rapa, Mattia; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina; Ruggieri, Roberto; D’Ascenzo, Fabrizio
A Multi-Methodological Approach to Characterize the Grain “Senatore Cappelli” Food Chain: Composition and Safety 2024 Armelia, Federica; Beccaccioli, Marzia; Prencipe, Sabrina Antonia; Schifano, Emily; Tufi, Daniela; Brasili, Elisa; Cottarelli, Alessia; Giampaoli, Ottavia; Mengoni, Beatrice; Miccheli, Alfredo; Pinto, Alessandro; Sciubba, Fabio; Uccelletti, Daniela; Businaro, Rita; Vinci, Giuliana; Reverberi, Massimo; De Giusti, Maria
A multimethodological approach for the valorization of “Senatore Cappelli” wheat milling by-products as a source of bioactive compounds and nutraceutical activity 2023 Vinci, Giuliana; Prencipe, Sabrina Antonia; Armeli, Federica; Businaro, Rita
Alimentazione sostenibile - Sviluppo di un Ecoscore per la ristorazione collettiva 2024 Vinci, Giuliana; Gobbi, Laura; Billi, Andrea; Ruggeri, Marco; Savastano, Marco; Prencipe, Sabrina Antonia; Maddaloni, Lucia
An overview of life cycle assessment (LCA) in the coffee supply chain 2022 Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Ruggeri, Marco
Atti del XXXII Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche 2025 Gobbi, Laura; Campana, Paola; Ruggeri, Marco; Vinci, Giuliana; Prencipe, Sabrina Antonia
Atti del XXXII Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche 2025 D'Ascenzo, Fabrizio; Campana, Paola; Ruggeri, Marco; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Vinci, Giuliana
Bioactive compounds in different coffee beverages for quality and sustainability assessment 2023 Gobbi, Laura; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Vinci, Giuliana
Bioactive molecules in wheat “Senatore Cappelli" food chain: extraction, analysis, processing, and beneficial properties 2025 Armeli, Federica; Beccaccioli, Marzia; Prencipe, Sabrina Antonia; Schifano, Emily; Tufi, Daniela; Brasili, Elisa; Cottarelli, Alessia; Giampaoli, Ottavia; Mengoni, Beatrice; Miccheli, Alfredo; Pinto, Alessandro; Sciubba, Fabio; Uccelletti, Daniela; Businaro, Rita; Vinci, Giuliana; Reverberi, Massimo; De Giusti, Maria
Commercial bio-packaging to preserve the quality and extend the shelf-life of vegetables. The case-study of pumpkin samples studied by a multimethodological approach 2021 Di Matteo, Giacomo; Di Matteo, Paola; Sambucci, Matteo; Tirillo', Jacopo; Giusti, Anna Maria; Vinci, Giuliana; Gobbi, Laura; Prencipe, Sabrina A.; Salvo, Andrea; Ingallina, Cinzia; Spano, Mattia; Sobolev, Anatoly P.; Proietti, Noemi; Di Tullio, Valeria; Russo, Paola; Mannina, Luisa; Valente, Marco
Edible insects as a novel food choice. European challenges 2023 Ruggeri, Marco; D'Ascenzo, Fabrizio; Prencipe, Sabrina Antonia; Vinci, Giuliana
Enhancing human health through nutrient and bioactive compound recovery from agri-food by-products. A decade of progress 2025 Ingallina, Cinzia; Spano, Mattia; Prencipe, Sabrina Antonia; Vinci, Giuliana; Di Sotto, Antonella; Ambroselli, Donatella; Vergine, Valeria; Crestoni, Maria Elisa; Di Meo, Chiara; Zoratto, Nicole; Izzo, Luana; Navarré, Abel; Adiletta, Giuseppina; Russo, Paola; Di Matteo, Giacomo; Mannina, Luisa; Giusti, Anna Maria
Environmental impact assessment of an organic wine production in Central Italy. Case study from Lazio 2022 Vinci, Giuliana; Prencipe, Sabrina Antonia; Abbafati, Ada; Filippi, Matteo
Evaluation of biogenic amines, phenolic and antioxidant compounds in “Senatore Cappelli” durum wheat products 2022 Gobbi, Laura; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Vinci, Giuliana
Fast Determination of Biogenic Amines by the Application of Multiparametric Sensor for Food Quality 2021 Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Ruggeri, Marco
Green Technologies and LCA for the Analysis of Bioactive Compounds in Wheat Husk: An Integrated Study for Sustainability Assessment 2024 Prencipe, Sabrina Antonia; Maddaloni, Lucia; Masiello, Luca; Vinci, Giuliana
How much does overnutrition weigh? The environmental and social impacts of Metabolic Food Waste in Italy 2024 Vinci, Giuliana; Prencipe, Sabrina Antonia; Ruggieri, Roberto; Ruggeri, Marco
Hydrolysates from cauliflower and artichoke industrial wastes as biostimulants on seed germination and seedling growth. A chemical and biological characterization 2025 Salvo, Andrea; Masciulli, Fabrizio; Ambroselli, Donatella; Romano, Enrico; Ingallina, Cinzia; Spano, Mattia; Di Matteo, Giacomo; Giusti, Anna Maria; DI SOTTO, Antonella; Percaccio, Ester; Di Giacomo, Silvia; Vinci, Giuliana; Prencipe, Sabrina Antonia; Acciaro, Erica; Sobolev, Anatoly P.; Costantini, Lara; Merendino, Nicolò; Giulianelli, Roberto; Campiglia, Enio; Mannina, Luisa
Il Life Cycle Assessment per la produzione di vino biologico. Un caso studio nel Lazio 2021 Prencipe, Sabrina Antonia; Tiradritti, Margherita; Vinci, Giuliana